Portrettfotografi

Portrettfotografi

De siste ukene har vi jobbet med portrettfotografi. Dette har vært en utfordrerne oppgave for meg for jeg mener selv at portrettfotografi ikke er min sterke side. Første del av oppgaven gikk veldig greit. Et helt vanlig portrett. Jeg er ikke 100% fornøyd med bildet fordi det ikke er helt fokusert. Han har akkurat det uttrykket jeg var ute etter på det bilde og verken jeg eller han klarte å gjenskape det så jeg har rett og slett valgt å bruke bildet likevel.


Den andre delen av oppgaven var litt verre. Jeg hadde absolutt ingen ideer om hvordan jeg skulle fremstille Rune. Jeg hadde mange forskjellige løsninger men ingen av dem satt helt som de skulle så det ble ikke noe av dem. Men mens jeg lette etter litt inspirasjon fant jeg et bilde av Mapplethorpe jeg likte og bestemte meg for å ta noe i den stilen.


Jeg prøvde å få til noe av den samme lyssettingen og mystikken i bildet over. Så det andre bildet er vel egentlig inspirert av Robert Mapplethorpe.



GIF

De siste ukene har vi jobbet med gif, noe jeg har gledet meg mye til siden det vipper litt mellom bilde og film. Her er mitt sluttresultat til oppgaven "ROLL"

Jeg valgte å bruke gitaren min som modell til denne oppgaven. Jeg gjorde dette fordi det er lagt vekt på stemningen i denne oppgaven, og det er lite som får meg i bedre stemning enn når jeg spiller gitar. Jeg prøvde å gjenskape følelsen man kan få hvis man skal stemme gitar før f.eks. en konsert. Du låser bort alt rundt deg og fokuserer bare på å få gitaren stemt ordentlig. Jeg prøvde å få det fram ved å ha kort dybdeskarphet og ved å legge en svart vignett rundt bilde. Fargene er gjort kalde bevisst for å få den riktige stemningen.